Cotxe elèctric Reva. El meu primer vehicle elèctric, Opinio. (parte 1) En Catalán

He comprat el primer cotxe elèctric de Figueres, no  és gaire maco i és semblant  als  cotxes sense carnet, té 80 km d’autonomia, fa els 80km/h. Canviar les bateries no arriba als 1.000 € i duren  4 o 5 anys o  sobre uns 30.000km aproximadament. L’estic promocionant! Si algú està interessat amb el cotxe pot posar-se en contacte amb mi (pàgina principal / contacto).
El cotxe està força equipat, ja que  aquest és la versió cara “sobre 13.000€”. La versió sencilla té menys extres i amb les ajudes pot sortir per uns 9.000 € amb impostos i matriculació inclosa.
El  cotxe té  a/c, c/c, radio cd mp3, mando distancia, seients de pell, calefacció de 800w, etc… és totalment silenciós  i es carrega amb un endoll qualsevol, amb 10 € fa 1.000km i el manteniment es gairebé nul, només una revisió d’àcid de bateries un cop l´any. Té 10 vegades menys peces que un cotxe normal, no necessita  olis ni gasolina. No té canvi de marxes, ni filtres, ni injectors, ni escape, a més,  no emet CO2, ni fa soroll, no gasta res quan està parat i quan desacceleres o frenes recupera l’energia per carregar la bateria, evitant, desgastar els frens.
Per fer 50km només cal endollar-lo a un endoll normal de casa unes 2h.
El principal problema, ara per ara, és el preu, amb el descompte surt a uns  9.000 €. Queda pendent  que l´estat hi  tregui l’ IVA, l’ impost matriculació  i que doni els 2.000 € d’ajut, cosa que no fa, per què l’interessa que continuem consumint gasoll, una vergonya!, ja que el cotxe sortiria a poc més de 5.000 € i en 3 anys quedaria amortitzat .
A algunes ciutats com Londres es  pot estacionar gratis, a la zona blava i també es pot circular en els cascs antics i llocs hon està restringit l’accés pel tema de soroll o contaminació.

Aquí el club de fans d’aquest cotxe  Reva Car Club
El Reva Electric Car Club es un club gratuito que está abierto a cualquier persona que posea o esté interesado en los automóviles eléctricos Reva.     http://www.revaclub.com/esp/

En referència a l’ estalvi… de moment ja he calculat un estalvi de més de 1.500 €. He fet una comparació amb el Celica i aquest és el resultat… seguro celica 480€, reva 190€, imp.mun.celica 146€, reva 6€, cambio oli celica etc 180€, reva 0, itv celica 43€, reva 18€, 2 rodes celica 480€, reva 60€, gasolina 5.000km celica 750€, reva 60€ de electricitat i així un llarg etc… averies, canvi, turbo, bugies, etc… En total serien uns 2.000 € d’estalvi anuals.
Amb el reva també hi ha gastos.. cada any revisió bateries, controlar densitat àcid entre celdes + comprovació dades de l’ordinador d’abord = 100€ i cada 5 anys 1.000€ de canvi de bateries, en total el reva té en gastos 500€ anuals. Amb el que estalviariem un total de poc més de 1.000€ anuals amb comparació al Celica.
Fent la comparació amb cotxe petit, tipo Citroen C2 estalviariem poc més de 500 € anuals.
Hi ha unes bateries de Liti-ion pel  reva (no necessiten manteniment), però de moment són molt cares uns 8.000 €, aviat sortiran les de Polimetro de Litio, a meitat de preu, que  si es venessin en massa valdrien cuatre vegades menys, que això equivaldria al preu d’una de plom, amb l’avantatge de pesar el doble menys, tenir el doble de capacitat, durar més de 12 anys i no necessitar manteniment, a més són reciclables i no contaminen!

Resumint…aquest cotxe és millor del que amb pensava, encara que considero que es tindrien que vendre a uns 6.000 €, es útil només com a segon cotxe i per  ciutat. Seria important que existís l’opció d’ un vehicle elèctric per a llargs recorreguts, com per exemple el Toyota Prius Plug In, a veure si surt aviat i es ven a un preu assequible.

1 comentario en «Cotxe elèctric Reva. El meu primer vehicle elèctric, Opinio. (parte 1) En Catalán»

  1. estic ubicat a Castello d’empuries, m’agradaria de poguer probar elteu cohe Reva, el meu telefon es 690821540

Deja un comentario